Đastin Timberlejkova sobica u potkrovlju

nemoj vise plakati, sada klepeci nanulama

30.06.2009.

Hong Kong & Dim Sum 8

Tek sto su se oprostili sa orlovima i malo oporavili od dehidracije, Hong Konga i obJPa su skopali crveni mundiri koji su jos uvijek drzali Burmu pod svojom kontrolom. Razvila se borba prsa u prsa u kojoj je obJP usljed svoje dlakavosti dominirao, te je pogusio masu mundira ogomnim dlakurinama koje su im se zapetljale u grla. Neki su povracali, drugi su se mucili i vristali kao udavace. Hong Kong je bio jebeni karatista i slagao je Engleze i njihove indijsko-burmanske trabante kao viljuskar palete u pivari.
Crveni mundiri su onda udarili s boka i bacili mreze na Hong Konga i obJPa. Jebi ga, protiv mreze si nemocan. Tako su ih zarobili.
Hong Kong je pricao engleski kao maternji jer je bio iz bogate kuce, lijep, mlad i pametan. Lako je iskomunicirao svoju situaciju pohlepnim i pijanim Englescinama koji su shvatili da je bolje mrtav konj nego ziv magarac. obJP se cijelo vrijeme slijepo drzao Hong Konga kao orah grane pa su i njemu dali da jede.
Noci na Burmi padaju sa svih strana. Musice se jebu u letu. Ptice povracaju tone bljuvotina i prave gnijezda. Burmanci spavaju tvrdo i na tvrdom. Hong Kong je zaspao u obJP-ovom narucju, opet, a kako bi drugacije.

Daleko od njih, a jos uvijek u Aziji jer je Azija najveci kontinent, komander Bond je pozvao Dim-Sum da izadju na igranku. Igranke su bile za papke i doslje dok je citanje poezije bilo wow. Ipak, znajuci kako poezija djeluje na njen krhki mozak i emocije, Dim-Sum je pristala izaci na igranku. Komander Bond je bio jeben plesac. Englez ba, ali zanimljiv Englez. Dim-Sum je do tada mozda zguzila 15-19 bijelaca i 24-9-orici popusila, a dvojica je polizali. Znaci, imala je donekle iskustva, ali nije nikada isla do kraja - do potpune, bezrezervne, slijepe i glupe zaljubljenosti. Kada je bolje razmislila, zasto bi sada to napravila? Ipak, komander Bond joj je spasio zivot. Sada je ona naslucivala kako je moglo biti u Hong Kongovim gacama. Sada je znala kako bi Hong Kong bio njoj zahvalan samo da se sjetio i da nije bilo rata. Pusti rat, tol'ke ljubavi i romanse je posr'o. Steglo joj se u grlu, a u nogama i ne bas. Zaigrala je ludjacki  i pocela se bacati komanderu Bondu oko vrata, kao mlada boranija kada iskakuje iz pocincanog lonca koji baci kljuc. Njemu to nije ni najmanje smetalo, dapace, dapile, dakoka. Jos uvijek je bio mlad i nije ga propisno zabio u zukve..

'Jeste li vi ruski spijuni?' - ispitivao je mladi porucnik Hong Konga i obJPa
'Ne, ja sam iz Shangaia, to je ono gdje prave tene, a on je negdje od Travnika mescini. Je l' bijase Travnik?' - odgovarao je mirno Hong Kong
'A ako vas mi sada izudaramo hocete li priznati da ste spijuni?' - neumoljiv je bio mladi porucnik
'Kome batina lezi na tudjima ledjima taj batinu nije ni zasluzio?! Ja sam ti ba vlastelinsko celjade, a on ti je obJP' - umorno je procijedio Hong Kong
'A zasto se ti zoves po gradu?' - mladi porucnik
'A zasto se ti zoves po cinu?' - Hong Kong
'A zasto, zasto?' - mladi porucnik se razjario
'Zato, zato'- Hong Kong je bio nepopustljiv

Izveli su ih u dvoriste gdje su stajala dva spremna vjesala. Pored vjesala je stajao dzelat, go do pojasa i sa maskom na glavi. Rame mu je krasio istetovirani francuski kljuc. Kleknuo je na koljena i proderao se - 'Nachoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo'
Hong Kong se molio. Culi su se bubnjevi.
Vjesala su izgledala mocno i inteligentno dizajnirana. Grede su bile od bambusa, cvrsto zakovane i zabijene u zemlju. Mogao si slona objesiti na njih ne bi se svalila.
Dzelat je izvadio mladog tigrica iz ruksaka i nabio mu omcu oko vrata. Tigric se nije branio nego je tuzno gledao prema dzungli gdje mu je bila majka. Predosjecao je da nesto nije u redu jer pogled mu se mutio i osjecao je grube dzelatove ruke kako mu stezu bedra dok mu navlaci konop oko tankog vrata. Trebalo je isprobati vjesala. Tigric je ugledao obJPa i pruzio mu sapice, te jedva, krkljajuci, procijedio - Tat...a!
Odjednom je iz picke materine stigao dzip i u njemu generalisimus Ambrosis sa monoklom cvrsto zagajgarenim na ogromnu nosinu koju su krasili nabubreli kapilari. Digao je visoko svoj mac i naredio da se optuzenici smjesta razaluju, te da se tigric odveze i pusti u dzunglu. Prepoznao je razlicite talente u zarobljenicima i vec imao sjajan plan u glavi kako da ih iskoristi za dobrobit kraljevstva, kraljice, kraljevske porodice i naravno covjecanstva. Znao je da je Hong Kong dijete sa pedigreom, govorio je tecno nekoliko svjetskih jezika, bio je lijep, pametan i naocit. obJP je isto tako bio....visok.
Naklonio se prema obojici i pozvao ih da mu se pridruze na rucku. Hong Kong se zadovoljno nasmijao na ovaj zestoki okret sudbine, kraljice trotoara, koja se surovo poigrala sa milionima drugih zivih bica. obJP se takodjer ugodno iznenadio ovakvim razvojem situacije. Razmisljao je o pisanju pisma. Kako bi bilo lijepo da ima komad hartije i penkalo pa da sroci lijepo pismo i javi svojima da je ziv i zdrav, malo zarast'o i ogrubio u planinskim skrljicima, ali i dalje permanetno njihov obJP-ica.

Ubrzo su opusteno sjedili za ukusno namjestenim stolom od bambusovine koji je vristao od klope. Bilo je tu djuveca sa mangom, burmanske pite od rize i piletine, vruceg curry sosa i meda iz ljepenke, kashmirskog sira uvaljanog u kozje oci, glavusa i americke krompircine. Hor mladih burmanaca je pjevao tihe pjesme, a matori prdonja generalisimus ih je slasno odmjeravao kroz svoj monokl. Volio je zakrkati masnu kurcinu u rumene supcice mladih burmanaca radoznalog pogleda i njezne koze, kose kao vlati trave u aprilsko jutro.
obJP je sramezljivo zgrabio dvije kuhace rize i kradomice lovio pogled generala. Kada su im se pogledi konacno ukrstili, obJP je obilato iskoristio priliku i plasirao upit generalisimusu:
'Kako je u Jugoslaviji, zemlji juznih Slavena - kako se to sada zove?' - obJP
'Dobro im je, kako bi im moglo biti, jebo ih Tito njihov' - generalisimus
'Ti to, a on?' - obJP
'Ne, ne, on je Tito (tea-dough - engl.op.spac), a pravo ime i prezime je Josip Broz' - generalisimus
'Josip? To je jako lijepo ime....' - obJP ceskajuci bradu niz koju su se nehajno kotraljala zrna rize i ulja i bespovratno nestajala u beskraju njegovog runa.

Nedaleko odatle, lucki radnici su umirali od gladi, previse posla i izmucenosti. Neki su crkavali od trovanja hranom, neki od dizenterije, ali uglavnom od stresa. Zene su umirale od upale pluca i cestih abortusa. Drugdje, radjale su se nove drzave i znaci pitanja. Jablani su tuzno hucali pjesme od kojih se ledi krv u zilama, osim one u tropskom pojasu..

Đastin Timberlejkova sobica u potkrovlju
<< 06/2009 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Buci buci buci

Before you make a click
Fiction (from the Latin fingere, "to form, create") is storytelling of imagined events and stands in contrast to non-fiction, which makes factual claims about reality.


BROJAC POSJETA
201710

Powered by Blogger.ba