beats by dre cheap

Kako sam poceo pratiti modu

Nekoc sam sam pola kafane popio, pola pobio, a pola potrosio, a jos pola dao gladnima, pa sam gledao neke dijelove za Maseratija kad, sasvim slucajno, u hladu jasmina, naidjoh na jedno poznato ime. Djevojka, nase zelengore vlat, predmet moje intime i svidzanja na daljinu iz vremena adolescencije i nejebice, odnosno neredovnih seksualnih pomagala. Nikada joj nisam prisao na blize od 11 metara. Prisao bih ja, ali to je bilo preintimno za mene pa nisam. I tako otvorio JA stranicu, gledam njene slike i ne kontam ko je u pitanju dok nisam vidio ime. Naga je, sise pune pudinga, nekakva providna krpa, guzica u cvatu, reproduktivni organ - zenski, sve sam vidio, ima sve! Model je i te fore. Bas mi je sada pala u ocima, al' u kurcu. Pale meni oci na njene sise. Pa onda na moje, radi usporedbe. Eto sta ti je zivot, strpis se petnaest godina i same ti se sise ukazu. Njene, ne tvoje, odnosno moje.

Doduse slike nisu najnovije, ali nisu ni najstarije. Skromno sam vjerovao da je ona je postala alkoholicarka, da se jebe za inostrane pare i jos uz to ima dijete sa crncOm, a zivi sa njegovim rodzakom koji je marise, da upraznjava analni seks sa znojavim luckim radnicima iz Banja Luke, i da smrce drogu, na nos. Naivno sam vjerovao da je propala k'o trulex i da su joj nokti crni, te da smrdi na blizinu i laze o svom pordrijetlu. 100%. Kad, eto, nije nista od toga. Cudno, obicno sam u pravu kada razmisljam jer sto me ne opameti to me razbistri. Ali, nikada nije kasno za takve stvari, tako da mi ne pada tesko sto se jos uvijek nije ostvarilo moje vjerovanje. Salim se. Ponaosob.

Uspomene su mi provejale pred ocima kao paklena dilizansa sa istetoviranim lipicanerima krvavih ociju. Sjetio sam kada sam maxuz otisao na modnu reviju da bih nju gledao. Od tada redovno idem na modne revije i u biblioteku.
Serem, sada sam se sjetio. Moj dobar jaran je nju prvi provalio negdje i onda je on balio za njom, a i ja sa njim, tako da su nam bale bile zajednicka osobina. Naravski, nisam mu nikada rekao da se doticna i meni dopadala. Pa jaran mi je. Ne mozemo se zbog iste zene sada sukobiti. Nismo u epskoj pjesmi a i to je bila moja intima. Eh, da, tako je bilo. Sada mi nadodje. I njegova tadasnja riba je bila kao-jao manekenka, a sve je to u nekim varoskim dimenzijama.
Cek da se pocesem po bradi. Rastu mi neke sijede dlake po bradi, jebo, pa to svrbi.
E, pa sa tom njegovom ribom, na toj reviji je ucestvovala i junakinja ove price. I tu sam ja nju ugledao prvi put, fakat mi se dopala. Bacala je neke kurvinske poglede i sarala ocima kao sto auto-lakom saraju autori grafita, punokrvni umjetnici sa goruceg asfalta. Onda sam je vidjao povremeno kada bi prolazila uskom stazom prema gimnaziji. Ja sam radio na pijaci i bilo me je blam mog casnog posla, pa sam izbjegavao da me vidi, ali sam zato ja nju gledao. Moje oci su bile na svim lubenicama, paprikama, na pokvarenim kisobranima, na lancu za biciklo, na karijesu mladog cigana sa prvim brkovima....i sve su je posmatrale kao da su te oci more jadransko. Bila je uvijek zamisljena i nije doticala zemlju. Imala je krila, pa mozda zato. Elem, tako smo se ona i ja ludo provodili, svako za sebe i svako u svom svijetu, a ipak smo udisali zajednicki kiseonik koji se tih dana koncentrisao u istoj gradskoj zoni, sa tendencijom prelivanja u prigradska naselja i zaseoke pogledom tesko dohvatljive.

Netom, pritom i zatom, nestala je iz mog vidokruga. Prestao sam raditi na pijaci i prihvatio katedru na nuklearnom institutu za domacinstvo, socijalne nauke i poznavanje prirode i drustva. Zivot me nije stedio, ali nisam ni ja njega. Gledao sam auspuhe za Maseratije, kao i svaki srednjevjekovni gospodin u slobodno vrijeme razbibrige, pa me malo prebacilo u dane sirotinje.

Đastin Timberlejkova sobica u potkrovlju
http://av.blogger.ba
25/03/2009 13:40